لیست اختراعات ليلا صادق زاده
نشاسته تركيب پيچيدهاي از كربوهيدراتها است كه غير قابل انحلال در آب مي¬باشد. در صنايعچسب و كاغذ و و نساجي از آن استفاده ميكنند. به لحاظ بيوشيمينشاسته از دو نوع پليمر كربوهيدرات به نام آميلاز و آميلو پكتين (پليساكاريدها) تشكيل شده است. مونومرهاي اين پليساكاريدها واحدهاي گلوكز هستند كه به روش سر به دم به يكديگر وصل شده و تشكيل پيوندهاي آلفا 1 و 4 را ميدهند. روي هم رفته ساختار آميلوپكتين به سادگي سايز زنجيرهاي پليساكاريدي نيست. در اين پليساكاريد دو واحد گلوكز از طريق پيوندهاي 1 و 6 آلفا به يكديگر متصل شده و تشكيل شاخههاي فرعي را ميدهند. از لحاظ ساختاري نشاسته يك تركيب خوشهاي از پليمرهاي خطي است كه در آن پيوندهاي زنجيري آلفا 1 و 4 ستوني از واحدهاي گلوكز و شاخههاي فرعي با پيوند آلفا 1 و 6 را تشكيل دادهاند. نشاسته در ملكول بعنوان انرژي ذخيره ميشود. در گياهان ، نشاسته در اندام سلولي ويژه به نام آميلوپلاست ذخيره ميشود. شاسته در اغلب ميوهها ، دانهها ، غلات و غدههاي گياهي (سيب زميني)يافت ميشود. 4 منبع عمده نشاسته عبارتند از: ذرت ، سيب زميني ، گندم و برنج. در قرن 19 و اوايل قرن بيستم از نشاسته رختشويي (آهار) كه از مخلوط نشاسته و آب تشكيل ميشد براي صاف كردن يقه و سر آستين پيراهنهاي مردانه موقع اتوكشي استفاده ميكردند. خوراك انسان بيشتر از نشاسته تأمين مي شود. نشاسته از هر ماده ديگر بيشتر در تأمين غذاي بشر نقش بازي مي كند. به اين دليل كه اين ماده پليمري از اثرات آنتي بيوتيكي و ضد عفوني كنندگي بدون عوارض جانبي برخوردار مي باشد .
شناسائی و بررسی تاثیرات آنتی بیوتیكی وضدعفونی كنندگی پلیمر كیتوسان درمحصولات دارویی و آرایشی بهداشتی
دراين پروژه اثرات داروئي پلي¬ساكاريد با هدف كاربرد آن¬ها در سامانه¬هاي داروسازي مورد مطالعه و بررسي قرارگرفته است. پليمر كيتوسان به لحاظ ساختاري يك پلي¬ساكاريد خطي متشكل از توزيع مرتبط گلوكزآمين واحد استيل است كه ازپوست ميگو و ساير سخت¬پوستان با هيدروكسيد سديم قليايي بدست مي-آيد. كيتوسان درزمينه¬ي كشاورزي به عنوان درمان دانه و كمك گياهان به مبارزه باعفونت¬هاي قارچي استفاده كرد. از كاربردهاي ديگر اين پليمر، بهبود پوشش¬هاي پلي¬يورتان و نيز به عنوان يك فيبر محلول در رژيم غذايي ميباشد. با حل كردن كيتين در محيط قليايي هيدروكسيد پتاسيم در دماي جوش ماده¬اي حاصل مي¬شود كه قابل حل در اسيدهاي معدني است و به آن كيتين اصلاح شده يا كيتوسان مي¬گويند. اسيد به اين ماده، ساختاري كريستالي مي¬بخشد كه مي¬توان آن را از محلول اسيدي توسط محيط قليايي بازيابي كرد. در ايران با توجه به منابع ميگو در آب¬هاي جنوبي كشور فراوري اين محصول انبوهي از ضايعات سر و پوسته ر ابه دنبال دارد كه خود ميتواند منبع مهمي براي توليد كيتين و كيتوسان به حساب آيد.
در اين طرح محصولي كه كاربرد زيادي در زندگي روزمره و اثر مستقيم در سلامت انسان دارند، با محلول حاوي ذرات نانو نقره از طريق روش سنتز انجام شده و خاصيت ضد ميكروبي آنها بررسي شده است. و همچنين پياده سازي در ژل براي غليه بر رشد بيماري هاي عفوني كه از اين ژل ميتوان به عنوان يك عامل حفاظت كننده استفاده كرد، انجام آزمايش ديسك ديفيوژن اثرات آنتي باكتريال اين ژل آغشته به نانو ذرات را نشان مي دهد. آزمايش ديگري براي بررسي خواص ضدميكروبي بر طبق استاندارد ميكروبي كه به روش چاهك مي باشد بر روي نمونه سنتز شده انجام مي گيرد. اما ماندگاري اثر آنتي بيوتيكي نانوذرات نقره بر روي ژل تهيه شده را حداكثر تا يك هفته در زمان هاي متفاوت بررسي مي شود كه حاصل آن بيان كننده ماندگاري اثر ضد ميكروبي محصول است. همچنين نتايج بدست آمده نشان دهنده پخش يكنواخت ذرات سنتز شده بر روي محيط ژل مي باشد. نيترات نقره فلزي ميباشد كه از اثرات آنتيباكتريال برخوردار است. در اين پروژه با استفاده از موادي چون گلوكز فلز را تبديل به يون كرده و آن را به صورت ذرات نانونقره سنتز ميكنيم. با استفاده از ذرات سنتز شده مي توانيم محصولهايي را ارائه دهيم كه اين محصولها آغشته به اين ذرات گردند. به منظور حفظ ايمني بهداشت و مهار باكتريهاي موجود در طبيعت. و غلبه بر رشد ميكروارگانيسمهاي موجود در پوست كه سبب ايجاد اكنه ميشوند و نتيجه به دست آمده ژل حاوي نيترات نقره كه رشد اين باكتريها را مهار ميكند. مرتبط بودن برخي محصولات با بهداشت و سلامت انسان و كاربرد آنها د رصنايع آرايشي بهداشتي، ضرورت ضد باكتري كردن اين دسته از محصولات را مشخص مي نمايد. با توجه به كاربرد بسيار محصولات آرايشي و بهداشتي در زندگي و ارتباط مستقيم اين محصولات با بهداشت و زيبائي سلامت انسان تصميم گرفته شد كه با بهره گرفتن از فناوري نوپاي نانو خواص آنتي بيوتيكي اين محصولات مفيد بهبود يابد و باعث اثر بيشتر آن در بهداشت و آرايش و زيبائي جامعه شود. نانو نقره در تعداد زيادي از محصولات آرايشي بهداشتي كاربرد دارد كه در ادامه به آنها اشاره خواهد شد ولي به علت پرداخت كمتر محققان به محصولات آرايشي بررسي اثر نانو نقره بر روي اين فرمولاسيون به تفضيل پرداخته شده است. در دسترس بودن آسان، قيمت مناسب، ابعاد و تنوع زياد، كرمهاي آرايشي كاربردهاي زيادي در زندگي بشر بخصوص بانوان پيدا كند. حال با اضافه شدن خاصيت ضدميكروبي به اين محصول كاربردهاي بيشتري پيدا خواهد داشت و حتي در بعضي موارد هدف اصلي از استفاده، ضدميكروب بودن آن خواهد بود. كرم هاي مرطوب براي ضدعفوني كننده پوست مدت هاست كه در دسترس بانوان مي باشد .
طرح شامل بدست آوردن بهترين شيوه استفاده از نقره بر روي منسوجات و محصولات بهداشتي به كار رفته در صنايع بهداشتي و بررسي اثرات به كارگيري اين مواد بر روي منسوجات مورد نظر مي باشد. با آغاز زندگي پيشرفته بشري حوزه نويني نيز در گستره تكميل منسوجات ايجاد شده. كنترل ميكروارگانيسم ها در اين محصولات (منسوجات و باندها و پانسمان¬ها) به حوزه¬هاي متنوعي همچون محيط بيمارستان و ... يافته است. هر چند منسوجات بطور كلي از الياف طبيعي و مصنوعي ساخته مي¬شوند با اين حال نه الياف طبيعي و نه الياف مصنوعي مقاومتي در برابر باكتري يا قارچ¬هاي بيماري¬زا ندارند. بنابراين تكميل¬هاي ضد باكتري كننده و شيوههاي ضدعفوني¬كننده گوناگوني براي كليه محصولات ايجاد شده¬است. مدت زمان مديدي است كه از تركيبات بسيار ساده شيميايي، از يون¬هاي هالوژنه گرفته تا تركيبات بسيار پيچيده شيميايي مانند دترجنت¬ها، به منظور كنترل محدوده ميكروارگانيسم¬ها استفاده مي¬كنند. اخيراً چندين ماده ضد باكتري كننده جديد براي محصولات بر پايه محلول نمك¬هاي فلزي سولفات مس يا روي و يا سولفيد روي ارائه شده-است. اما فلزات خالص به طور معمول جهت تكميل ضد باكتري كاربردي نداشته اند. تنوع گسترده تجهيزات موجود جهت استعمال و محدوديت¬هاي عمل آوري برخي از شركت ها مستلزم شناخت تاثيرات متغيرها در شرايط عمل آوري است تا محصولي با كيفيت مناسب بدست آيد. بر اين اساس، در اين طرح با استفاده از مزاياي نانو تكنولوژي شيوه نويني از ضد باكتري سازي با روشي ساده ارائه مي شود. با موادي كه نمايش ساختاريشان به طور قابل ملاحظه¬اي جديد و خصوصيات فيزيكي، شيمياييشان بهبود يافته¬است مرتبط بوده كه اين پديده و عملكرد اين مواد نشأت مي¬گيرد. اين موضوع باعث انتشار بسياري از مقالات در ارتباط با مواد جديد جهت دستيابي به فرآيندهاي خاص و انتخابي شده¬است. در اين راستا استفاده از سيستم ها و مواد جديد جهت دستيابي به فرآيندهايي خاص شده است. در اين راستا استفاده از سيستمها و موادي با ساختار نانو شايع تر شده است. در اين طرح با توجه به اينكه تحقيقات و پژوهش ها در نانو تكنولوژي اصولاً چند رشته اي است، به منظور تقويت باكتري كشي در كالاهاي حاوي الياف ها بهره گرفته است.
براي اولين بار در كشور با استفاده از تركيب پليمرها جهت توليد آسفالت گرم رنگي انجام شد به اين ترتيب كه بايندر توليد شده جايگزين قير شد و با تركيب رنگدانه ها و مصالح مناسب آسفالت به هر رنگ دلخواه قابل توليد خواهد بود شرايط كار با اين بايندر شبيه به قير است يعني به اندازه درصد قير در آسفالت به مصالح اضافه مي گردد و در ميكسر آسفالت به مدت 30 ثانيه تا 6 دقيقه با مصالح كاملا مخلوط شده و توسط ماشين آلات مربوطه حمل و به همان روش روي جاده اعمال غلتك كاري مي گردد پيش از اين در داخل از تركيب قير و رنگ جهت توليد آسفالت رنگي استفاده مي شد كه در اين روش هم به درصد رنگ زيادي مورد نياز است و هم تنها براي رنگهاي تيره قابل استفاده است كه اين مشكلات با جايگزيني قير با بايندر پليمري حذف شده اند
نفت عمده ترين آلاينده اكوسيستم با ارزش دريا است. اگرچه فرآيند هوازدگي، تبخير و اكسيداسيون نوري نقش قابل توجه اي در پارك سازي درياها دارند اما نقش محوري بر عهده ميكروفلور دريايي به ويژه باكتري هاي نفت خوار دريازي مي باشد. باكتري هاي دريازي نفت خوار بسيار در سال هاي اخير شناسايي شده اند. با شناسايي باكتري هاي كليدي مي توان استراتژي هاي مناسبي براي پاك سازي زيستي اين اكوسيستم را توسعه داد. ضمن مروري بر تركيبات نفت و سرنوشت نفت ريخته شده به دريا، گروه جديدي از باتري هاي تجزيه كننده نفت معرفي مي شوند و از آن جايي كه باكتري در آلودگي هاي نفتي به باكتري غالب جمعيت ميكروبي تبديل مي شود، اين باكتري Alcanivorax به عنوان ارگانيسم مدل براي حذف آلاينده هاي نفتي از زيستگاه هاي دريايي معرفي شده و با به كارگيري استراتژي پاك سازي در جا و افزودن نيتروژن و فسفر مي توان آلودگي هاي نفتي را به حداقل رسانيد.
موارد یافت شده: 8